Tuesday, 30 July 2013

Exam PISA


Hi youalls ;) new post ni about exam PISA bagi form 1 and 2
soalan math form 2 susah nauzubillah ! 
memang susah lah, apa yang kita belajar dalam kelas tak masuk pun
dalam paper tadi sedih betul, ada yang tak dapat jawab
diaorang tinggalkan kosong kertas tu
hmm nilam boleh jawab 3 soalan je tau ! math lah
sains alhamdullilah dapat jawab banyak :)
sedih betul lah sape yang
 batch 99 je yang tahu betapa
susahnyaa soalannya tadi, soalan form 1 tak tahu lah macam mana kat
twitter sampai trending PISA hahahaha xD
sumpah lawak, padahal exam ni cuma harini je yang Trial
PMR, SPM semua tak ada pula xD
memang mengancam soalan soalan tadi. Math dia pelik sikit, yang sains tetiba macam sejarah soalan dia

Yang exam tadi tweet pasal PISA tadi.
dengar cerita after raya ada lagi Sejarah and Geografi pulaaa!
hmm macam mana pula soalan dia?
pelik lahh :/ PBS kitaorang juga kena then PISA ni pun kitaorang juga
hmm, memang lepas ni nilam turun kelas E ke F
dah lah now kelas kelima tak pasal pasal tahun depan dapat
kelas last hm. dah lah masa jawab tadi 45 minit je, macam cukup pula nak
jawab semua soalan lagi lagi math :/
can't believe.
hahahaha hope dah tak ada lah exam PISA ni lagi
okey? that's all for this post da daaa :*

Monday, 29 July 2013

Balik Lambat 2E xD


Hye korang, new post ni yang cerita pasal yang terjadi kat sekolah baca 
sampai habis tauu ! tadi
before balik nak dekat balik lah masa tu Cik Adila
ajar Geografi dalam kelas kitaorang
then cikgu ada lah bagi warning kat kitaorang
"Jangan sampai saya naik angin dekat kelas awak!!"
ala ala gitu lah ayat dia, then time tu tetiba kawan nilam memekak
kat depan dah lah masuk kelas lambat then nak memekak
pula kat depan memanglah cikgu marah!
time tu nilam ngantuk kat belakang sebab buat pbs 
memang terlelap kejap xD 
tetiba cikgu baling pen marker dekat zahra kot tapi
terkena farah memang kuat 
lah juga cikgu baling kena kat kepala farah
time tu cikgu terus pergi dari kelas tu 
tapi nampak lah muka cikgu macam nak nangis and geram
kelas kitaorang ni paling bising dalam sekolah tu!
ramai cikgu anti dengan kelas 2E 
time tu kitaorang pujuk cikgu, nak dekat separuh kelas pergi pujuk cikgu
tapi cikgu tak terima pujukkan kitaorang, cikgu 
suruh kitaorang naik kelas then diaorang cakap cikgu taknak gangguan
dari sesiapa sebab cikgu tengah panas baran
then kitaorang naik kelas ketua tingkatan kitaorang 
Shira (Syahira) dia jerit sebab memekak betul kelas!! 
sape tak sakit hati, makin lama makin naik lemak kitaorang ni
then tetiba bella and diyana naik dia cakap "cikgu suruh
tunggu dalam kelas sampai cikgu naik balik"
kitaorang tunggu punya tunggu 
yang lain takut kena tinggal bas lah macam macam 
yelah nilam pun takut ayah nilam membebel xD
time tu sempatlah kitaorang buat lawak dalam kelas tapi hati
still takut nak senangkan hati, shira sebagai
ketua tingkatan jalankan tugas dia jaga kelas tapi still degil
and tak dengar kata! ada je masalah, act kan dari tahun lepas 1E and 2E kelas 
kitaorang nama naik sebab buat masalah macam ni lah!
cikgu cakap cikgu nak buat tindakan kat Puan Zaleha! yelah takut :'(
tahun lepas Puan Norain kena now Puan Chong hmm kitaorang
staylah dalam kelas sampai Ungku cakap "Happy Iftar korangg, kitaorang
berbuka dalam kelas tau!" sambil ketawa, saja nak tenangkan hati
gurau je, last last Ustaz Husni nampak kitaorang 
dalam kelas, dia menjerit kat bawah suruh turun! kitaorang lari
lintang pukang lah yang tak pakai anak tudung lari sambil pakai ! sape tu? 
aku lah tu xDD last last ustaz bagi balik, huh Alhamdullillah
masing masing memang lintang pukang dari dalam kelas sampai
bawah kat bustop dah lah bukit,
kang jatuh tak pasal, nasib baik ayah nilam tak marah balik lambat. Larian 2E xD
tak tahu lah esok apa terjadi hmm :'/ takut :3 btw esok form 1, 2 ada exam
Wish me luck okey? thankss, byee :*
Copyright© 2012 Segala yang tercatat milik Puteri Nilam